Skip to main content

Goodbye friend, eh... ga jadi ding!

Ya. As a drama queen yang berhati polos dan lembut dan sensitif dan baik hati, I got easily dropping tears when reading/browsing something touched, even in the office yang gada cubicle nya jadi keliatan deh ama temen-temen sekantor klo lagi ngusap-ngusap mata pake tissue (who cares?!).

Then this morning, I couldn't stand to cry when reading a friend's fs profile yang bikin gw mengambil kesimpulan kalo dia suda pergi ke luar negri menempuh hidup barunya. Emang sih dari dulu dia bilang mau sekolah lagi ke sana, but I don't know when, and now she's suddenly gone??! The last time I met her is on my graduation day (thx for coming, jeung!) and then I got busy with work and new life here (and she's soooo busy also) so then I forgot the roommates her, jadi jarang menanyakan kabar and then realized that I miss them her, and now she's gone just like that????!

I ran to toilet crying for a while, trus baru nyadar kenapa ga gw sms dia... jadi gw balik, sms, dan ternyata she'll be there just a couple months (searching for school), jadi belom bakalan menetap disana selamanya. Gw langsung merasa bego. What were the tears for?! :P

Beginilah orang mellow. Lebi mementingkan perasaan. Ga pake otak.

Dan gw jadi bingung ko tadi bisa sesedih itu. Padahal mungkin kalo gw yang pergi, dia bakal biasa-biasa aja :P Well I indeed miss all my friends. Di masa-masa pencarian jati diri dan menjemput impian ini (seperti sahabat gw yang pergi itu), I hope I won't lose them.

Comments

  1. Haha, rika.. kamu mellow sekali. :D
    Well, semenjak nyadar mau ninggalin bandung, gw juga sering mellow nih..

    ReplyDelete
  2. ahaha benar! gw baru nyadar klo 3 hari lagi gw jadi homeless di bandung :(( selamat tinggal kosanku!

    ReplyDelete
  3. WAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... SORRY RIK SORRY.. BUT THANK YOU FOR YOUR TEARS.. it really touched me.. next time kita menangis bersama ya.. hehehehe MUAHHH

    tika si orang yang ditangisi rika hihihi bangga gw!!

    ReplyDelete
  4. HEH SI-TEMAN-YANG-PERGI-BEGITU-SAJA-TANPA-PAMIT!
    Jangan lupa oleh-oleeeeeh ;))
    katanya jurek mo ke US juga lohhh, mungkin dia jodoh lo tik :D ehh dia nempatin kamar gw lohh mulai bulan depan, gw cium2 dulu ahh semua barang di kamar gw ahahahahaha *mudah2an my-doi ga baca ini ahahaha*

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jeju Island in 3 Days

Jeju Island, the Hawaii of Korea, where couples usually go for honeymoon, and the place of many UNESCO Nature Heritage sites, is really beautiful and romantic. Some people say we need to spend at least 1 week to explore and experience the most of this island, but in my opinion 3 days are enough. Trust me, many places in Jeju only look good in advertisement, they're good at selling it. There are no interesting places in the North and West part of Jeju Island, so you can focus on East and South. East and South parts are amazingly naturally beautiful! Here's the itinerary I recommend.

Day-1: East of Jeju Island

Manjanggul / Manjang Cave
Spending time: 30-45 minutes
Hallasan, located in the middle of Jeju Island is the only volcanic mountain in Korea. It created several small volcanic mountains throughout Jeju Island, called Oreum in Korean. One of the biggest Oreum is Geomun Oreum, famous with its large lava tube system and designated as a UNESCO Natural Heritage site. It has few l…

Review: Homestay Cahaya Sikunir Dieng

Mencari penginapan di Dieng itu susah-susah gampang. Disana tidak ada hotel, adanya penginapan rumahan atau homestay. Beberapa turis kadang menginap di kota Wonosobo, sekitar sejam dari Dieng, demi mendapat penginapan yang bagus. Pilihan di travel apps hanya sedikit dan kurang cocok. Setelah browsing sana-sini, terutama baca review blog orang, saya hubungi beberapa homestay di Dieng baik lewat telpon maupun Whatsapp. Saat kami sudah mulai road trip Jawa Tengah tanggal 12 Desember, kami masih belum tau mau menginap dimana di Dieng tanggal 17 Desember nya. Karena waktu itu kami belum fix juga sih mau berapa malam di Dieng, 1 atau 2 malam? Kalau 2 malam, keduanya di homestay yang sama atau ganti homestay?

Akhirnya tanggal 16 Desember, sehari sebelum ke Dieng (saat itu kami di Solo), kami memutuskan untuk menginap 2 malam di Dieng. Malam pertama di Homestay Cahaya Sikunir, karena keesokan subuh nya mau sok-sokan melihat sunrise di Bukit Sikunir, dan malam kedua di Homestay Serayu. Untuk

Transportation in Jeju Island

These are some remarks regarding public transportation in Jeju.
Buses in Jeju Island accept Seoul's t-money card. You can buy and top-up it in convenience store, like GS25 and Family Mart.City buses normally charge 1000won for cash, or 950won for t-money card. If you pay by card, tap it to the machine when you aboard and when you alight. If you transit between 2 buses during a certain times, fee for the next bus can be 0won, or free.Intercity buses vary depends on the distance, usually between 1000-3000won. There's no different fee paying with cash or card. When you aboard the bus, tell the driver about your destination, he will tell you how much it is, and you have to pay there directly. If you pay by card, no need to tap it again when you get off.There are 2 bus terminals in Seogwipo city. The main bus terminal is in the south-east of downtown, near the Jeongbang Waterfall, which is also the old one. The second one is to the right of the E-mart in front of the World Cup Stad…