Skip to main content

I Love You, No, I Hate You

PMS(*) tipe D (depression) ditandai dengan gejala rasa depresi, ingin menangis, lemah, gangguan tidur, pelupa, bingung, sulit dalam mengucapkan kata-kata (verbalisasi), bahkan kadang-kadang muncul rasa ingin bunuh diri atau mencoba bunuh diri.
Kayanya gw tipe ini deh...
Atau yang A aja deh:
PMS tipe A (anxiety) ditandai dengan gejala seperti rasa cemas, sensitif, saraf tegang, perasaan labil dan depresi ringan.
(Emang bisa milih ya mba?! o_0)
*menyalahkan PMS untuk hidup yang akhir-akhir ini basi*
Tapi ternyata banyak juga yang merasakan hal serupa. Kata amudi, lagi quarter-life crisis: ditandai dengan umur menuju 25an dan mulai mencari-cari arti kehidupan, apa yang diinginkan dan bagaimana mencapainya. Yeah, life is that not simple!

Hemmm coba kita lihat apa kata Bang Wiki:

Characteristics of quarter-life crisis may include:

  • feeling "not good enough" because one can't find a job that is at one's academic/intellectual level
  • frustration with relationships, the working world, and finding a suitable job or career
  • confusion of identity
  • insecurity regarding the near future
  • insecurity concerning long-term plans, life goals
  • insecurity regarding present accomplishments
  • re-evaluation of close interpersonal relationships
  • disappointment with one's job
  • nostalgia for university, college, high school or elementary school life
  • tendency to hold stronger opinions
  • boredom with social interactions
  • loss of closeness to high school and college friends
  • financially-rooted stress (overwhelming college loans, unanticipatedly high cost of living, etc.)
  • loneliness
  • desire to have children husband
  • a sense that everyone is, somehow, doing better than you
Anjis gw banget!! T___T

(*)Premenstrual Syndrome

Comments

  1. hu..hu.. gw juga jelas kena quarter-life crisis nih.. mudah-mudahan sih apa pun yang kita pilih adalah yang terbaik, sometimes it is just hard for me to see it. Sukses terus Rik!

    ReplyDelete
  2. *sengaja bales komen nya setelah menye2nya agak mendingan*

    enak sih klo bisa milih sendiri, lah kalo ditentuin jalan nasibmu oleh orang lain gimana ga kesel dan pengen bunuh orang itu tapi ga mungkinlah karena lo bakal dikutuk jadi batu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jeju Island in 3 Days

Jeju Island, the Hawaii of Korea, where couples usually go for honeymoon, and the place of many UNESCO Nature Heritage sites, is really beautiful and romantic. Some people say we need to spend at least 1 week to explore and experience the most of this island, but in my opinion 3 days are enough. Trust me, many places in Jeju only look good in advertisement, they're good at selling it. There are no interesting places in the North and West part of Jeju Island, so you can focus on East and South. East and South parts are amazingly naturally beautiful! Here's the itinerary I recommend.

Day-1: East of Jeju Island

Manjanggul / Manjang Cave
Spending time: 30-45 minutes
Hallasan, located in the middle of Jeju Island is the only volcanic mountain in Korea. It created several small volcanic mountains throughout Jeju Island, called Oreum in Korean. One of the biggest Oreum is Geomun Oreum, famous with its large lava tube system and designated as a UNESCO Natural Heritage site. It has few l…

Transportation in Jeju Island

These are some remarks regarding public transportation in Jeju.
Buses in Jeju Island accept Seoul's t-money card. You can buy and top-up it in convenience store, like GS25 and Family Mart.City buses normally charge 1000won for cash, or 950won for t-money card. If you pay by card, tap it to the machine when you aboard and when you alight. If you transit between 2 buses during a certain times, fee for the next bus can be 0won, or free.Intercity buses vary depends on the distance, usually between 1000-3000won. There's no different fee paying with cash or card. When you aboard the bus, tell the driver about your destination, he will tell you how much it is, and you have to pay there directly. If you pay by card, no need to tap it again when you get off.There are 2 bus terminals in Seogwipo city. The main bus terminal is in the south-east of downtown, near the Jeongbang Waterfall, which is also the old one. The second one is to the right of the E-mart in front of the World Cup Stad…

Review: Homestay Cahaya Sikunir Dieng

Mencari penginapan di Dieng itu susah-susah gampang. Disana tidak ada hotel, adanya penginapan rumahan atau homestay. Beberapa turis kadang menginap di kota Wonosobo, sekitar sejam dari Dieng, demi mendapat penginapan yang bagus. Pilihan di travel apps hanya sedikit dan kurang cocok. Setelah browsing sana-sini, terutama baca review blog orang, saya hubungi beberapa homestay di Dieng baik lewat telpon maupun Whatsapp. Saat kami sudah mulai road trip Jawa Tengah tanggal 12 Desember, kami masih belum tau mau menginap dimana di Dieng tanggal 17 Desember nya. Karena waktu itu kami belum fix juga sih mau berapa malam di Dieng, 1 atau 2 malam? Kalau 2 malam, keduanya di homestay yang sama atau ganti homestay?

Akhirnya tanggal 16 Desember, sehari sebelum ke Dieng (saat itu kami di Solo), kami memutuskan untuk menginap 2 malam di Dieng. Malam pertama di Homestay Cahaya Sikunir, karena keesokan subuh nya mau sok-sokan melihat sunrise di Bukit Sikunir, dan malam kedua di Homestay Serayu. Untuk