Skip to main content

Insan Persada

Yesterday, I was night daydreaming while watching the rain (not korean actor) from the window sill and suddenly this song was played from my harrIPODder...

Derapkan langkah tatap ke depan
ITB citra Ganesha
Curahkan daya kejarlah cita
Bakti pada negara

Siapkan diri, teguhkan hati
Tegarkan tekad pribadi
Langkah dan karya, nyatakan pasti
Dambaan ibu pertiwi

Hai putra bangsa insan persada
Tugas mulia menantimu
Semangat dan tekad kembangkan selalu
Sinar terang pasti datang

Kajilah ilmu dan teknologi
Seni dan budaya bangsa
Kukuhkan sikapmu dan tekadmu mandiri
Capai masa gemilang

Rentangkan sayap, pancarkan citra
Cerdaskan putra negara
Hantarkan bangsa indonesia
Adil makmur sejahtera

Majulah maju pandu sejati
Amamater yang tercinta
Smoga semakin tumbuh dewasa
Tetap jaya dan abadi

- Mars ITB

Sempet kepikiran, what can I do for this country?
Cuma sebentar aja sih, then the thought was disappeared :P

Comments

  1. Kirain postingannya mau ngomongin Ihsan Perdana, Rik.

    :P

    ReplyDelete
  2. wuahahahaha jayuuus!
    btw ihsan perdana tu yang gembul2 itu kn? (seleramu dong, din!) pakabar ya tu anak...

    ReplyDelete
  3. Hmm, bukan yang bintang iklan sampo itu, berarti the rain yang band jogja ya *kehilangan fokus dan esensi*

    Hadu kamu inih, mendengarkannya mars kampus. Saya jadi terharu, hikhik. Yang bisa dilakukan untuk negara, hmm, belajar yang rajin, lulus cumlaude, sekolah sampe S3, jadi pejabat di negara ini, dan bikin regulasi yang berpihak kepada rakyat :)

    ReplyDelete
  4. belajar yang rajin saatnya bekerja cari duit
    lulus cumlaude gagal sudah T__T
    sekolah sampe S3 ga janji deh
    jadi pejabat negara ini dan bikin regulasi yang berpihak kepada rakyat errrr makasi

    ada yang lebi manusiawi ga?! :D

    betewe betewe, profil bloggermu lucu sekali ahakahakhakhak!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jeju Island in 3 Days

Jeju Island, the Hawaii of Korea, where couples usually go for honeymoon, and the place of many UNESCO Nature Heritage sites, is really beautiful and romantic. Some people say we need to spend at least 1 week to explore and experience the most of this island, but in my opinion 3 days are enough. Trust me, many places in Jeju only look good in advertisement, they're good at selling it. There are no interesting places in the North and West part of Jeju Island, so you can focus on East and South. East and South parts are amazingly naturally beautiful! Here's the itinerary I recommend.

Day-1: East of Jeju Island

Manjanggul / Manjang Cave
Spending time: 30-45 minutes
Hallasan, located in the middle of Jeju Island is the only volcanic mountain in Korea. It created several small volcanic mountains throughout Jeju Island, called Oreum in Korean. One of the biggest Oreum is Geomun Oreum, famous with its large lava tube system and designated as a UNESCO Natural Heritage site. It has few l…

Transportation in Jeju Island

These are some remarks regarding public transportation in Jeju.
Buses in Jeju Island accept Seoul's t-money card. You can buy and top-up it in convenience store, like GS25 and Family Mart.City buses normally charge 1000won for cash, or 950won for t-money card. If you pay by card, tap it to the machine when you aboard and when you alight. If you transit between 2 buses during a certain times, fee for the next bus can be 0won, or free.Intercity buses vary depends on the distance, usually between 1000-3000won. There's no different fee paying with cash or card. When you aboard the bus, tell the driver about your destination, he will tell you how much it is, and you have to pay there directly. If you pay by card, no need to tap it again when you get off.There are 2 bus terminals in Seogwipo city. The main bus terminal is in the south-east of downtown, near the Jeongbang Waterfall, which is also the old one. The second one is to the right of the E-mart in front of the World Cup Stad…

Review: Homestay Cahaya Sikunir Dieng

Mencari penginapan di Dieng itu susah-susah gampang. Disana tidak ada hotel, adanya penginapan rumahan atau homestay. Beberapa turis kadang menginap di kota Wonosobo, sekitar sejam dari Dieng, demi mendapat penginapan yang bagus. Pilihan di travel apps hanya sedikit dan kurang cocok. Setelah browsing sana-sini, terutama baca review blog orang, saya hubungi beberapa homestay di Dieng baik lewat telpon maupun Whatsapp. Saat kami sudah mulai road trip Jawa Tengah tanggal 12 Desember, kami masih belum tau mau menginap dimana di Dieng tanggal 17 Desember nya. Karena waktu itu kami belum fix juga sih mau berapa malam di Dieng, 1 atau 2 malam? Kalau 2 malam, keduanya di homestay yang sama atau ganti homestay?

Akhirnya tanggal 16 Desember, sehari sebelum ke Dieng (saat itu kami di Solo), kami memutuskan untuk menginap 2 malam di Dieng. Malam pertama di Homestay Cahaya Sikunir, karena keesokan subuh nya mau sok-sokan melihat sunrise di Bukit Sikunir, dan malam kedua di Homestay Serayu. Untuk