Skip to main content

Pindahan

*baru sempet posting sekarang*
Selesai sudah kamar itu menemani hari-hariku. Well barang-barang sudah diangkut bersih di hari sabtu kemaren, but I was officially out from there on sunday. Hiks jadi nyesel kenapa hari-hari sebelum wisuda tidak dimaksimalkan untuk bercengkerama berjam-jam dengan si kamar. Hari-hari terakhir juga busy outdoor... hangout, sangkuriang and belanja-belanji with friends.
Terima kasih kamar!
Atas suasana yang nyaman walo sering becyeeeek karna bocyoooor
Atas kelapangannya untukku bergoyang dan berjoget
Atas naungan saatku ingin bersembunyi dari dunia yang bejat
Atas pemandangan asrama cowo langit yang indah
Atas lingkungan sekitarmu yang bersahabat
Atas sejuta sejarah yang kau ciptakan
Kau akan selalu terkenang di hidupku

Time to face the real world.


Waited all my life for this day to come
I feel like letting go, life goes on
Wasting no more time
So much to be done

Seems like nothing is black and white anymore
Shades of grey and I feel a weight over my shoulder
It's tough getting older
I always thought that I knew where I'd want to go
Now I'm here and I find that I'm still getting colder
It's kinda tough getting older

Here before my eyes, many roads ahead
Time for me to choose one way now
If I take a chance What lies down the road
Feeling so confused, turned round
On and on, on and on
Older - Colbie Caillat

Yeah, life goes on.

Buat yang masi bingung menentukan jalan hidup (ya termasuk gw sih), ini ada artikel dari majalah Girlfriend *korban iklan dibagi2 gratis di bip ahahaha*
choose a job that you love to do
paling menyenangkan adalah mengerjakan sesuatu yang kamu suka atau malah sesuatu yang dengan mengerjakannya kamu merasa bahagia.
==> bukannya perusahaan mencari orang yang flexible and easy to learn something new?
do it for you, not for the money
selalu lakukan sesuatu untuk kepentingan dirimu (dalam hal ini karirmu, gals). Jangan berpikir dulu soal uang yang akan kamu dapatkan. Percaya deh, uang bukan segalanya. Kalau kamu bisa menjadi orang yang paling oke dalam suatu bidang, uang pasti akan datang dengan sendirinya. Don't be someone yang money oriented. It's not good for you.
==> errr gimana yaaa.... hidup emang butuh duit sih!
do it for you, not for anyone else
bidang pekerjaan yang akan kamu tekuni, jangan sampai kamu pilih berdasarkan suruhan atau pengaruh orang lain (dalam hal ini orang tua, pacar atau teman). Yang akan menjalani kamu lho, bukan mereka. Kalau sampai berhenti di tengah jalan, karena tiba-tiba kamu sadar bahwa kamu nggak suka, waktumu yang akan terbuang bukan waktu mereka.
==> it's ok lagi, bisa nambah-nambah pengalaman.

Ihihihi ko gw malah membantah semuanya gini. Hhh don't know where my road will take me.

Comments

  1. umm, di persimpangan jalan?

    ReplyDelete
  2. nope!
    I know the 'place' where I want to go, but I don't see the road to go there..........

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jeju Island in 3 Days

Jeju Island, the Hawaii of Korea, where couples usually go for honeymoon, and the place of many UNESCO Nature Heritage sites, is really beautiful and romantic. Some people say we need to spend at least 1 week to explore and experience the most of this island, but in my opinion 3 days are enough. Trust me, many places in Jeju only look good in advertisement, they're good at selling it. There are no interesting places in the North and West part of Jeju Island, so you can focus on East and South. East and South parts are amazingly naturally beautiful! Here's the itinerary I recommend.

Day-1: East of Jeju Island

Manjanggul / Manjang Cave
Spending time: 30-45 minutes
Hallasan, located in the middle of Jeju Island is the only volcanic mountain in Korea. It created several small volcanic mountains throughout Jeju Island, called Oreum in Korean. One of the biggest Oreum is Geomun Oreum, famous with its large lava tube system and designated as a UNESCO Natural Heritage site. It has few l…

Transportation in Jeju Island

These are some remarks regarding public transportation in Jeju.
Buses in Jeju Island accept Seoul's t-money card. You can buy and top-up it in convenience store, like GS25 and Family Mart.City buses normally charge 1000won for cash, or 950won for t-money card. If you pay by card, tap it to the machine when you aboard and when you alight. If you transit between 2 buses during a certain times, fee for the next bus can be 0won, or free.Intercity buses vary depends on the distance, usually between 1000-3000won. There's no different fee paying with cash or card. When you aboard the bus, tell the driver about your destination, he will tell you how much it is, and you have to pay there directly. If you pay by card, no need to tap it again when you get off.There are 2 bus terminals in Seogwipo city. The main bus terminal is in the south-east of downtown, near the Jeongbang Waterfall, which is also the old one. The second one is to the right of the E-mart in front of the World Cup Stad…

Review: Homestay Cahaya Sikunir Dieng

Mencari penginapan di Dieng itu susah-susah gampang. Disana tidak ada hotel, adanya penginapan rumahan atau homestay. Beberapa turis kadang menginap di kota Wonosobo, sekitar sejam dari Dieng, demi mendapat penginapan yang bagus. Pilihan di travel apps hanya sedikit dan kurang cocok. Setelah browsing sana-sini, terutama baca review blog orang, saya hubungi beberapa homestay di Dieng baik lewat telpon maupun Whatsapp. Saat kami sudah mulai road trip Jawa Tengah tanggal 12 Desember, kami masih belum tau mau menginap dimana di Dieng tanggal 17 Desember nya. Karena waktu itu kami belum fix juga sih mau berapa malam di Dieng, 1 atau 2 malam? Kalau 2 malam, keduanya di homestay yang sama atau ganti homestay?

Akhirnya tanggal 16 Desember, sehari sebelum ke Dieng (saat itu kami di Solo), kami memutuskan untuk menginap 2 malam di Dieng. Malam pertama di Homestay Cahaya Sikunir, karena keesokan subuh nya mau sok-sokan melihat sunrise di Bukit Sikunir, dan malam kedua di Homestay Serayu. Untuk