13 October 2008

Kerugian Teknologi

I'd never experienced it before. Pernah sih kalau lagi pake ATM suka mengkhayal sendiri... gimana ya kalo tiba-tiba kartu gw ga mau keluar? Gimana ya kalo duitnya ga keluar padahal tabungan gw dah berkurang? Gimana ya kalo tiba-tiba isi tabungan gw bertambah banyak? Kalo yang terakhir sih didiemin aja ihikhik

On last friday at 16.30 WIB I took 100,000 rupiahs from ATM Mandiri at Plaza Semanggi. Jreng jreng, one of 50,000 came out with... torn! It's totally not my fault!I got panicked. It was at the mal (no bank office). And friday afternoon (all banks had closed). What should I do? Where should I go? Who's responsible for this? How could I prove it? Then I called Call-Mandiri 14000. They said that I could exchange it in any Mandiri office.

So on monday (which is today), I went to Mandiri office at Wisma Tugu Kuningan (the nearest one from my english course place, Menara Kuningan) just before I attend my course. So I didn't go there for that certain purpose.

After they discussing it, they said that they couldn't exchange it because the serial number part of the money was gone. If it's torn at the upper part, or just any parts except the serial number, then they could. Instead they suggested me to go to Bank Indonesia, or any Mandiri offices closed to Plaza Semanggi xpasti

Yeah right, it will cost me then (transport-expense and time). Goodness it's only a sheet of 50,000 rupiahs. Just take it as I was being unlucky when back there (and it was a sign actually, shit really happened on that night).

3 comments:

  1. waktu lagi ngambil duit di atm planet dago pernah nemu mas2 lagi kebingungan gara2 duitnya ga keluar, padahal ngambilnya lumayan banyak, sejutaan.

    si mas yg lagi panik lantas meminta saran ke saya (soalnya kebetulan cuma berdua di ruangan atm itu) gimana sebaiknya. karena belon pernah ngalamin juga, ya saya cuma bisa menyarankan untuk coba cek saldo, berkurang ato ngga.
    untungnya, pas si masnya mau ngikutin saran saya, duitnya akhirnya tiba2 keluar. si masnya sontak senyum-senyum gembira sambil mengucapkan terima kasih ke saya (yg ga ngebantu ngapa2in benernya).
    coba kalo duitnya beneran ga keluar dan saldonya berkurang... bakal nangis darah tuh duit sejuta raib begitu aja. :D

    (eh, tapi di atm kan ada kameranya tuh, masa sih ga bisa di-puter-ulang buat barang bukti? ato ga keliatan yah?)

    ReplyDelete
  2. My dear, shit happens dan memang menyebalkan :(

    sorry it happened to you...

    ReplyDelete
  3. @Roberto
    Ya karena faktor 'cuma 50ribu' juga (untung bukan sejuta :P) yang bikin males diusut lebih lanjut hehe

    ReplyDelete