Skip to main content

What's Up!

Hmm isn't it quite bright here? Hehe a new theme, replacing the old dark one (thx bub for helping me to choose those kawai blogskins).

So what's up with me is I'm back in Jakarta still dreaming of Weh island haha. Well udah seminggu sih disini, sempat mengalami sindrom balas dendam abis travelling: I don't wanna go out from home! Kerjaannya malas-malasan dan pacaran: nonton dvd, marathon Ally McBeal series, dan tak lupa pantengin facebook terus buat ngecek status relationship orang-orang yang sering berubah. Hingga akhir minggu barulah punya niat buat mulai nyiapin kepindahan ke Singapore yang tinggal seminggu lagi. Dimulai dari mencabut membership Fitness First. Huwaaaa I felt kinda mellow feeling when I visited FF Pacific Place. Setelah cuti nge-gym 3 bulan (sejak puasa), I'm missing it a lot! The group class, the street dance, the yoga and body balance class, the cardio things, the people, the place... all about FF. Hiks yeah life goes on.

I love my TBI time too. Kemaren sempet kesana juga buat ngambil balik duit jaminan library. Trus nyari token Mandiri... belom dapet juga dooong ampe sekarang, fully booked everywhere T.T (cuma ngecek 2 tempat sih ahahaha lusa deh coba beredar lagi). Dan tak lupa belanja-belanji. Emang selalu deh, pas mo berangkat kemanaaa gtu, baru nyadar kekurangan baju lah, kekurangan sepatu, kekurangan celana dalam ahakhakhakhak... jadilah sekarang kekurangan duit.

Dan besok gw ke Dufan.

Comments

  1. whoa theme baru! makan-makan..

    ReplyDelete
  2. Iya Rik. Skrg emg lg trennya ganti2 status. Join us... Hwahahaha.

    ReplyDelete
  3. akhirnya..
    ada sesuatu yang ngga "gelap" dari lo rik! hihihi.. :D
    nice theme, love the header!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jeju Island in 3 Days

Jeju Island, the Hawaii of Korea, where couples usually go for honeymoon, and the place of many UNESCO Nature Heritage sites, is really beautiful and romantic. Some people say we need to spend at least 1 week to explore and experience the most of this island, but in my opinion 3 days are enough. Trust me, many places in Jeju only look good in advertisement, they're good at selling it. There are no interesting places in the North and West part of Jeju Island, so you can focus on East and South. East and South parts are amazingly naturally beautiful! Here's the itinerary I recommend.

Day-1: East of Jeju Island

Manjanggul / Manjang Cave
Spending time: 30-45 minutes
Hallasan, located in the middle of Jeju Island is the only volcanic mountain in Korea. It created several small volcanic mountains throughout Jeju Island, called Oreum in Korean. One of the biggest Oreum is Geomun Oreum, famous with its large lava tube system and designated as a UNESCO Natural Heritage site. It has few l…

Transportation in Jeju Island

These are some remarks regarding public transportation in Jeju.
Buses in Jeju Island accept Seoul's t-money card. You can buy and top-up it in convenience store, like GS25 and Family Mart.City buses normally charge 1000won for cash, or 950won for t-money card. If you pay by card, tap it to the machine when you aboard and when you alight. If you transit between 2 buses during a certain times, fee for the next bus can be 0won, or free.Intercity buses vary depends on the distance, usually between 1000-3000won. There's no different fee paying with cash or card. When you aboard the bus, tell the driver about your destination, he will tell you how much it is, and you have to pay there directly. If you pay by card, no need to tap it again when you get off.There are 2 bus terminals in Seogwipo city. The main bus terminal is in the south-east of downtown, near the Jeongbang Waterfall, which is also the old one. The second one is to the right of the E-mart in front of the World Cup Stad…

Review: Homestay Cahaya Sikunir Dieng

Mencari penginapan di Dieng itu susah-susah gampang. Disana tidak ada hotel, adanya penginapan rumahan atau homestay. Beberapa turis kadang menginap di kota Wonosobo, sekitar sejam dari Dieng, demi mendapat penginapan yang bagus. Pilihan di travel apps hanya sedikit dan kurang cocok. Setelah browsing sana-sini, terutama baca review blog orang, saya hubungi beberapa homestay di Dieng baik lewat telpon maupun Whatsapp. Saat kami sudah mulai road trip Jawa Tengah tanggal 12 Desember, kami masih belum tau mau menginap dimana di Dieng tanggal 17 Desember nya. Karena waktu itu kami belum fix juga sih mau berapa malam di Dieng, 1 atau 2 malam? Kalau 2 malam, keduanya di homestay yang sama atau ganti homestay?

Akhirnya tanggal 16 Desember, sehari sebelum ke Dieng (saat itu kami di Solo), kami memutuskan untuk menginap 2 malam di Dieng. Malam pertama di Homestay Cahaya Sikunir, karena keesokan subuh nya mau sok-sokan melihat sunrise di Bukit Sikunir, dan malam kedua di Homestay Serayu. Untuk