28 December 2008

Refreshing My 2008

Last year I wrote that I change my mind from "someday I will be happy" into "I'm living happily starting now". But it's hard. I'm not saying that I'm not happy, but I (and my closed friends) realize that me sighing all year. One problem had finished, then came other ones I babbled about. It seems that I got a thousand reasons to be unhappy.

Yes, thesis time had passed in the beginning of this year, it's a moment when I feel so free. Then job seeking moment really really made me crazy. I felt depressed and being in the lowest situation. I was embarrassed with my life, didn't dare to come out gathering with some friends. Well lucky that time had gone, at the end of this year I got a job I like, it's a moment when I feel so relieved. Those are not the only problems of my life. Trust me, there are many, and complicated. Even in this time, when I've already been in Singapore, when I'm writing this bullshit posting, I still feel unhappy in someways.

Anyhooo, my traveling life starts here! Yez, who's not dreaming of traveling around the world, huh?! Everyone's drooling it. For next year, I've already spotted some leave times and planned to go some places in Southeast Asia. Amen! Being independent and living far from parents, it's so dream-comes-true. I want to bring more reality in my life, and less imagination and online time.

But it leads me to other fantasy (hope not the dirty one), him. LDR and HBL is very irritating T.T. Anyway, he helped me a lot to bring smile in my life along my dark times on this year: final year stressing, graduating, job hunting, self seeking... I've been through those things with him. Aaargh why suddenly my iTunes playing Depapepe *garuk-garuk tembok* (that and D'Cinnamons always remind me of him). Some friends think that these fucking acnes in my face along this year is because of my hormonal reaction of this first love relationship. Ha-ha, people around me are getting married but my hormonal is just starting to react, very mature! But yeah I'm not totally agree with this one, I still believe the acnes come from stress.

Owkey then, I want to try again next year, living happily no matter what. Sometimes I think I never let my self happy. Like when good news comes, I'm searching for another reason to be worried about. Because, life is up and down right?! I'm afraid this is my up time and soon I will be down again. That's why my mind keeps telling me, "this is not your happy time, there's another moment you will be happier, just hang on don't be happy right now okay, there's still another one coming." Then when will I be happy?

26 December 2008

Bug or Feature?

When you're using y!messenger, suka ada notification dari system tray di kanan bawah monitor itu tuh yang mengabarkan si ini online si itu offline dengan suara pintu dibuka tutup... naahh baru nyadar klo y!id yang sudah di-delete dari friend list masih suka muncul disana.

24 December 2008

Aren't we all like this?

siang malam ku selalu
menatap layar terpaku
untuk on line on line
on line on line
jari dan keyboard beradu
pasang earphone dengar lagu
aku on line online
on line on line

tidur telat bangun pagi pagi
nyalain komputer online lagi
bukan mau ngetik kerjaan
e-mail tugas diserahkan

tapi malah buka facebook
padahal face masih ngantuk
beler kayak orang mabuk
pala naik turun ngangguk-ngangguk

sambil ngedownload empitri
colok i pod usb kiri
ngecekin postingan forum
apa ada balesannye? belum

biar belum sikat gigi belum mandi
tapi kalo belum on line paling anti
liat friendster myspace, youtube
me and him, everybody you too

nah udah mandi siap berangkat
langsung cabut takut terlambat
tak lupa flash disk gantung di leher
malah lupa sepatu jadi nyeker

flashdisk isinya bokep atau lagu
kalau ada kerjaanpun gue ragu
kalo emang berani coba pada ngaku
cek isi foldernya satu satu

di kantor online pakai proxy
walau diblok server bisa dilolosi
namanya udah ketagihan internet
produktifitaspun kepepet

jam kerja malah chatting ym
ngobrol online sama ehehem
atasan lewat langsung klik data
pura pura kerja di depan mata

makan siangpun aku cari sinyal wifi
mengapa ku kecanduan oh why why
kadang terasa bagai tak berdaya
ingin ku berubah.. eh ada e-mail dah dulu ya

cek e-mail spam semua
email benerannya cuma dua
yang satu email lama
yang satu forwardan yang sama

ngarep komentar buka friendster
loading, gue tinggal beser
pas balik ngecek komputer kok lagi maintenance server

ya udah download lagu
bajakan gratis gak pake ragu
saykoji satu album
setengah jam bisa rampung

sore sore bosen hambar
ide nakal cari cari gambar
download video dengan sabar
ketahuan pacar digampar

Online - Saykoji

07 December 2008

A Week

It has been a week here senyum
Selama 2 minggu pertama gw tinggal di apartemen gratisan dari kantor. Untungnya Sialnya gw dapet apartemen nun jauh dari kantor dan flat teman-teman, sendirian disana selama seminggu pertama (my Philippines roommate would come a week later). So I had to figure out everything alone. Ga enaknya, di jalan jadi keliatan bego dan bingung. Tapi efeknya gw jadi cepat menguasai jalanan (sadis!), teknologi yang dipake dan kebiasaan orang-orang.

Hari ini gw solat Idul Adha di Mesjid Al-Falah di Orchard bareng temen-temen sekalian lanjut jalan-jalan disana. Kami bolak-balik ngelewatin underpass buat nyebrang dari satu mal ke mal yang lain, mestinya sih gw sudah hapal jalan hingga tiba-tiba seorang ibu dari Indonesia menguji gw, "Dek dek, kalo mau ke Lucky Plaza dimana ya? Saya terpisah dari rombongan nih." FYI sebelumnya gw udah ngelewatin plaza itu 2 kali, yang pertama bahkan masuk ke dalamnya! "Emm uhh ohh.. *melihat kiri kanan bingung* ..klo ga salah yang itu ya bangunannya ya *sambil nunjuk ke sebrang* .. Ehh bener ga ya, umm kemana ya.." Panik-panik akhirnya manggil temen (yang udah duluan jalan di depan) buat ngejelasin ke si ibu itu.

FAILED
tumbuk Yak itulah ruginya kalo cuma ngikutin temen yang udah hapal jalan, walaupun dah lewat berkali-kali gw tetep ga ngerti arah.

Well, masih banyak yang bisa dieksplorasi. Gw juga masih belum bisa berdiri di MRT pake hi-heels tanpa pegangan. So I haven't been bored with Singapore la jelir